CA | ES

Jocs Mundials de la Joventut 2022

Jocs Mundials de la Joventut 2022

Doble medalla d'or per l'Alba Riera als WYG

Alba Riera i Adrià de Rio van participar el passat cap de setmana als Jocs Mundials de la Joventut disputats a Wadowice (POL). Aquest esdeveniment, adreçat a les categories sub16, no es disputava des de l’any 2019 després de l’aturada forçada (2020 i 2021) causada per la crisis sanitària.

L'Alba participava a la categoria de noies (12-15 anys) mentre que l'Adrià, que s'esrenava en aquest tipus de competicions, ho feia a la categoria de benjamins (11-12 anys). 

Divendres tarda es va celebrar la prova d'equips nacionals i on l'Alba en formava part. Del total del sis integrants l'Alba va ser la que va aportar més punts (140), i amb un total de 340 van guanyar la prova per davant de Polònia (320) i Eslovàquia (300). D'aquest amanera l'Alba es penjava la primera medalla d'or.

Durant la jornada de dissabte es van disputar les fases classificatòries on els dos van obtenir la classificació per disputar les finals de diumenge. La jornada de diumenge va estar marcada per la ininterrompuda pluja, però això no va ser impediment perquè l'Alba guanyés amb 590 punts per davant de la txecoslovaca Denisa Pecháčková (540) i de l'Alemanya Emila Keikus (410). D'aquesta manera es penjava la segona medalla d'or.

Per la seva banda l'Adrià iniciava la prova amb una primera volta bastant fluixa (140) però que el mantenien dins del deu primers. La millora en el transcurs de la segona volta (240) el van situar en una merescuda cinquena posició. El guanyador en aquesta categroia fou el francès Gabin Benard amb 490 punts.


Adrià del Rio

Alba Riera