CA | ES

Copa del Món 2023

Copa del Món 2023

Alba Riera torna a pujar al podi de la Copa del Món

Obté la segona posició i es manté segona a la general 

  • Martí Riera finalitza catorzè i ocupa la novena posició a la general

Alba Riera ha tornat a pujar al podi de la Copa del Món de Trial UCI disputada a la localitat Bretanya de Ploeuc L'Hermitage. La vigatana ha obtingut la segona posició.

Després d’una molt bona prova classificatòria on va empatar amb vigent Campiona del Món l’alemanya Nina Reichenbach, i amb Vera Barón tercera afrontava una final que s’estimava molt disputada donat la duresa de les zones i les condicions d’humitat per la fina pluja que va  acompanyar tota la jornada del diumenge. 

Després de la zona 3 de la final, Riera i Barón estaven empatades a 160 punts, pels 140 Reichenbach. La lluita entre les tres primeres va continuar fins que totes van arribar a l’ultima zona. Aquesta vegada va ser la Campiona del Món UCI 2021 Vera Barón la que va superar les seves rivals en els últims obstacles. Finalment Barón guanyava amb 260 punts pels 240 de Riera i els 190 de Reichenbach. 

Per la seva banda Martí Riera va haver de superar primer el tall de quarts de final on el va superar sense problema obtenint el segon lloc del seu grup. Una vegada a semis no va tenir una primera volta molt encertada, amb 120 s’allunyava del top 10. Tot i fer una millor segona volta amb 130 punts finalitzava a la catorzena posició.

Eloi Palau que està en procés de recuperació ha causat baixa en aquesta segona prova. El vigent Campió del Món va ser operat a principis de juny de la fractura de clavícula, malgrat haver reprès els entrenaments fa dos setmanes vol ser prudent per afrontar amb garanties la segona part de la temporada amb uns imminents Campionats del Món UCI que es disputaran la segona setmana d’agost.


Alba Riera ©ZubikoPhoto

Podi femení amb Riera, Barón i Reichenbach ©ZubikoPhoto

Martí Riera ©ZubikoPhoto

Martí Riera ©ZubikoPhoto