Alba Riera es penja la plata als Campionats d'Europa

La vigatana obté el tercer guardó internacional de la temporada

• Onzena posició per a Martí Riera
  • Eloi Palau obligat a abandonar

La vigatana Alba Riera s’ha penjat una nova medalla. Aquesta vegada ha estat amb la disputa dels Campionats d’Europa de Trial celebrats a Poprad, Eslovàquia. La final femenina va viure novament una intensa i emocionant prova protagonitzada una vegada més per Vera Barón, Nina Reichenbachita i Alba Riera.

Riera va estar molt encertada al llarg de les tres primeres zones i es mantenia amb igualtat de punts que la madrilenya Barón. Per la seva banda l’alemanya Reichenbach es mantenia tercera allunyada de més de 50 punts de les dos. Riera va cedir a favor de Barón 20 punts a les dues darrers zones relegant-la en la segona posició final.

Brillant temporada per Alba Riera

Amb aquest resultat la jove vigatana de només 15 anys del Trialsport Club posa punt i final a la temporada 2023. Una temporada en la qual ha debutat a la màxima categoria internacional i on els resultats han estat espectaculars. Aquest és el resum de la temporada:

• Campionats del Món - Glasgow: 3a
  • Copa del Món – Vic: 1a, Ploeuc: 2a, Aarhus: 2a / General: 2a
  • Campionats d'Europa - Poprad: 2a
  • Campionats d'Espanya: 1a
  • Campionats de Catalunya: 1a

Martí Riera satisfet de la temporada

Martí Riera finalitza una temporada 2023 satisfet amb els resultats i amb els objectius complerts. A Eslovàquia obtenia la onzena posició, a 60 punts del top sis.

Per Riera un dels principals objectius de l’any era fer un bon inici de temporada amb resultats, com el bronze en els Campionats d’Espanya, que li permetessin entrar a la selecció nacional i d’aquesta manera poder disputar els Campionats del Món de Glasgow, Regne Unit (12è) i l’Europeu a Poprad, Eslovàquia, fites assolides.

L’esportista del Trialsport Club espera per a la temprada 2024 poder estar de nou amb la selecció nacional i disputar alguna final de Copa del Món, on enguany ha finalitzat catorzè a la general final després d’haver obtingut un novè a Vic i dues catorzenes posicions a les proves de Ploeuc-l’Hermitage, França i Aarhus, Dinamarca.

Eloi Palau, un 2023 per passar pàgina

Si la cara de la temporada ha esta l’Alba, la creu en el transcurs de la temporada ha estat l’Eloi. Després de finalitzar un exitós 2022 on va guanyar el títol absolut masculí de Campió del Món i es va vestir amb el mallot irisat, el viladrauenc no ha pogut lluir-lo tal i com hagués volgut.

Amb un inici de temporada on la sobrecàrrega al seu genoll li va obligar a fer més repòs de l’esperat, una fractura de clavícula a finals de maig el va mantenir apartat de la bici fins gairebé dos setmanes abans dels Campionats del Món de Glasgow, Regne Unit, on malgrat tot va obtenir la quarta posició. El darrer objectiu de la temporada eren els Campionat d’Europa, però de nou una caiguda amb fissura de calcani en un entrenament previ a la prova no li va permetre rendir al seu màxim obligant-lo a abandonar.

Acabada la temporada ara l’objectiu per Palau és fer una bona recuperació i tornar de nou als entrenaments progressivament per estar al cent per cent per una temporada internacional 2024 que es preveu s’iniciï a principis de juliol i que conclourà pel desembre amb els Campionats del Món que de non es disputaran a Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units.