CA | ES

Campeonatos del Mundo 2023

Campeonatos del Mundo 2023

Alba Riera se culega el bronce en Glasgow (GBR)

Extraordinari debut de la vigatana al Campionat del Món de Glasgow 

  • Eloi Palau obté la quarta posició després d’haver optat a podi
  • Dotzena posició per a Martí Riera en la seva segona participació

La vigatana Alba Riera (Trialsport Club) ha obtingut la medalla de bronze a la categoria femenina en el seu debut als Campionats del Món que enguany s’han disputat a Glasgow (GBR).
Riera sortia com a tercera de grup després de la fase classificatòria. Les tres favorits al títol (Reichenbach, Barón i Riera) han mantingut una emocionant lluita que no s’ha decidit fins a la darrera zona.

Una final emocionat amb la zona número 5 com a decisiva
Ha estat una final molt emocionant on el mínim error deixava sense opcions a les aspirants al títol. Després de les dues primeres zones les tres esportistes es trobaven amb igualtat de punts, 80. Barón prenia avantatge a la zona 3 sumant 40 punts pels 30 de Reichenbach i de Riera. En el seu pas per la zona 4 una sorprenent Riera sumava la puntuació màxima de 60 punts pels 50 de Reichenbach i de Barón, i col·locant a la vigatana al capdavant de la classificació provisional.

La zona 5 era decisiva per a les tres, la primera en sortir fou Riera. La pressió de saber que la medalla d’or estava a l’abast fou tant que només va poder sumar 10 punts acabant amb un total de 180. Barón prenia el relleu, només li calien 10 punts per a superar a la vigatana i 60 per destacar-se de l’alemanya, però la caiguda a la meitat de la zona només li permetia sumar 20 punts computant un total de 190, els suficients per superant de 10 a Riera. Amb l’entrada a zona de Reichenbach tot estava per decidir. L’alemanya va deixar palès perquè ostenta cinc títols mundials. Va obtenir una puntuació de 50 punts i finalitzant amb 210, sumant així el seu sisè títol mundial i relegant a Barón al segon lloc i a Riera al tercer. 

Alba Riera “la pressió ha pogut amb mi”
Després d’un molt bon inici de temporada amb un primer lloc i un segon a la Copa del Món el debut d’Alba Riera als Campionats el Món ha creat molta expectació per veure de que era capaç la jove vigatana de només quinze anys. Malgrat tot Riera es mostrava modesta, per ella l’objectiu per aquests mundials era guanyar experiència tal i com explica:

“He fet la penúltima zona perfecte i m’ha donat certa avantatge, abans d’entrar a la última zona sabia que podia passar de tot i estava molt nerviosa, al final la pressió ha pogut amb mi, però estic molt contenta de com ha anat tot!. M’ha ajudat molt a veure les coses diferents i segur que m’ajudarà per a les properes proves.”


Eloi Palau no revalida el títol obtingut l’any passat a Abu Dhabi
El viladrauenc Eloi Palau (Trialsport Club) s’ha quedat a les portes del podi en aquest mundial de Glasgow. Malgrat anar en tercera posició fins a la segona zona, s’ha vist amb igualtat de punts (150) amb el britànic Charlie Rolls al finalitzar la quarta zona. Amb un puntuació de 30 punts a la última zona s’ha vist superat pel britànic que només li ha tret 10 punts de diferència. El títol ha anat a mans d’Alejandro Montalvo que ha mantingut una intensa lluita amb Borja Conejos (segon) intercanviant posicions en el transcurs de les cinc zones.

Eloi Palau “aquest any el premi ja era poder disputar-lo”
“Enguany el meu estat de forma no m’ha permès preparar-me tal i com tocaria. La fractura de clavícula m’ha tingut parat bastantes setmanes. El primer objectiu era ser-hi, un cop aquí poder entrar a la final i a la final lluitar pel podi. No ha anat gens malament, he tingut el podi a l’abast i tal i com estava fa unes setmanes estic molt content. No ha pogut ser, no passa res, ara toca continuar treballant.”
Martí Riera torna a disputar el mundial després del seu títol junior obtingut l’any 2021
El vigatà Martí Riera (Trialsport Club) ha disputat a Glasgow el seu segon mundial. L’any 2021 debutava en categoria junior i es penjava la medalla d’or. Les expectatives eren les de poder entrar dels deu primers després dels bons resultats de la temporada. Finalment ha obtingut la dotzena posició en una prova classificatòria molt disputada. 

Martí Riera “m’hauria agradat fer un top10”
“He fet molt bona temporada i m’he sentit molt bé físicament, m’hauria haver agradat fer el top 10, però donat l’alt nivell de tots els esportistes la dotzena posició no està gens malament, estic molt satisfet i sobretot molt content pel bronze de la meva germana.”


Tres títols mundial pel Trialsport Club
Aquesta nova medalla de Riera es suma a un brillant palmarès de l'Escola de Trial amb tres ors i cinc bronzes:

  • Alba Riera - Bronze elit | Glasgow (GBR) 2023
  • Eloi Palau - Or elit | Abu Dhabi (UAE) 2022
  • Eloi Palau - Bronze elit | Vic-Catalonia (ESP) 2021
  • Martí Riera - Or junior | Vic-Catalonia (ESP) 2021
  • Martí Aran -  Bronze junior | Chengdu (CHI) 2018
  • Eloi Palau - Or junior | Val di Sole (ITA) 2016
  • Jordi Araque - Bronze junior | Val di Sole (ITA) 2016
  • Eloi Paré - Bronze junior | Saalfelden (AUT) 2012

Alba Riera en la zona que marcó 60 puntos - ©ZubikoPhoto

Alba Riera emocionada con el bronce - ©ZubikoPhoto

Eloi Palau luchando bajo la lluvia en la zona 4 - ©ZubikoPhoto

Martí Riera durante las semis - ©ZubikoPhoto