CA | ES

Vic respira trial amb els millors riders mundials

Vic respira trial amb els millors riders mundials
Vic respira trial amb els millors riders mundials

Aquest diumenge es celebraran les grans finals en categoria masculina i femenina de la 1a prova de la Copa del Món

Aquest dissabte s'ha disputat a Vic la segona jornada de la Copa del Món de Trial UCI 2022 a les instal·lacions Mas de Bigues del Trialsport Club Esportiu Osona. Els riders de la categoria masculina Elit 26" han competit en els quarts de final de bon matí, mentre que a la tarda s'han disputat les semifinals en categoria femenina. 

Després d'aquesta jornada intensa els aficionats del trial esperen amb expectació la celebració de les finals el diumenge, on es decidirà quins riders es posicionen al capdamunt de la classificació de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i aspiren a ser els millors del món. El veredicte final, tanmateix, arribarà el proper mes d'agost a la segona prova de la Copa del Món que tindrà lloc a Copenhaguen.

Amb tot, i a pesar de les altes temperatures que s'han donat avui, al Mas de Bigues s'hi respirava molt bon ambient. El públic que s'ha apropat a veure l'espectacle –en molts casos preparat amb paraigües per protegir-se del sol–, ha pogut gaudir de totes les performance i de la tècnica dels riders des d'una perspectiva privilegiada.

Resultats del dissabte:

En la categoria masculina Elit 26" ha destacat especialment el francès Nathan Charra, que ha aconseguit superar totes les seccions sense fer cap error, obtenint així la màxima puntuació. Molt a prop seu ha acabat el català Sergi Llongueras (campió del món l'any 2019), amb una puntuació de 280 punts. Cal destacar, per últim, els bons resultats de Jordi Araque, local de Trialsport, i el rider de Cartagena, Daniel Cegarra, que també competiran aquest diumenge al matí a les semifinals.

En les semifinals de la categoria femenina han passat sense sorpreses les dues grans favorites: la madrilenya Vera Barón i l'alemanya Nina Reichenbach, que han mantingut una lluita aferrissada per la primera posició en la que finalment s'ha imposat Reichenbach per 20 punts. També ha passat a les finals sense massa complicacions la maresmenca Laia Esquís i la francesa, resident a Ripoll, Nina Vabre, juntament amb la sueca Hilda Andersson i la francesa Mailys Jouy.

Horaris propera ronda:

Diumenge, 29 de maig

  • 09h00 a 11h00           Semifinal Masculina Elit 20’’
  • 11h00 a 13h00           Semifinal Masculina Elit 26’’
  • 15h15 a 16h30           Final Femenina Elit
  • 16h45 a 18h00           Final Masculina Elit 20’’
  • 18h15 a 19h30           Final Masculina Elit 26’’

Les finals es podran seguir en directe per streaming al canal de YouTube i a la pàgina de Facebook de la UCI, i també pel canal Esport 3 (TDT i web).


Nina Reichenbach, primera a la semifinal femenina Elit

L'actual Campiona del Món Vera Barón, segona classificada

Hilda Andersson, tercera posició per a la rider sueca

La zona de Trialsport, als quarts de final masculí Elit 26''