CA | ES

Vic es prepara per tres dies del millor trial

Vic es prepara per tres dies del millor trial
Vic es prepara per tres dies del millor trial

La ciutat catalana acollirà del 27 al 29 de maig la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022

A poc menys de dos mesos d’obrir el calendari de la Copa del Món de Trial UCI 2022, la ciutat de Vic va ultimant els detalls per afrontar amb les màximes garanties d’èxit l’organització d’una de les principals competicions internacionals de l’especialitat. El circuit del Mas d’en Bigas, situat a la zona esportiva de la capital osonenca, es posa a punt per acollir la primera prova del certamen inclosa en una setmana intensa de trial que també inclourà la celebració del Gran Premi Ciutat de Vic (22 de maig). 

Horaris de la competició
La Unió Ciclista Internacional (UCI) ja ha donat a conèixer els horaris dels tres dies de competició, on estan convocades tres categories: Femenina Elit, Masculina Elit 20’’ i Masculina Elit 26’’. El divendres 27 al matí està prevista la inspecció de les zones per part dels responsables tècnics de l’UCI i el briefing de zones pels comissaris internacionals, just abans de començar amb els quarts de final Masculins Elit 20’’. Els quarts de final Masculins Elit 26’’ tindran lloc el dissabte 28, juntament amb la semifinal Femenina Elit. L’últim dia de competició, el diumenge 29, es reservarà a les dues semifinals masculines al matí i a les finals que decidiran els guanyadors i guanyadora de la prova a la tarda. 

Divendres, 27 de maig
 - 14h00 a 18h30   Quarts de final Masculina Elit 20’’

 Dissabte, 28 de maig
  - 09h00 a 13h30   Quarts de final Masculina Elit 26’’
  -15h00 a 17h30   Semifinal Femenina Elit

 Diumenge, 29 de maig
  - 09h00 a 11h00   Semifinal Masculina Elit 20’’
  - 11h00 a 13h00   Semifinal Masculina Elit 26’’
  - 15h15 a 16h30   Final Femenina Elit
  - 16h45 a 18h00   Final Masculina Elit 20’’
  - 18h15 a 19h30   Final Masculina Elit 26’’

El director esportiu de l’UCI, Peter Van den Abeele, ha apuntat que: "És fantàstic que la Copa del Món de Trial UCI 2022 comenci a la seu d’on es van disputar els Campionats del Món UCI de la disciplina de l'any passat. Les lluites pels mallots irisats a Vic l'any passat van ser memorables i tots els atletes tindran ganes de tornar a rodar a les desafiants zones que els esperen en aquesta ciutat catalana. Fa 12 anys que la Copa del Món de Trial UCI va arribar per última vegada a Espanya, a Ripoll, i els aficionats espanyols estaran encantats de poder tornar a animar els seus herois locals”. 

Un circuit amb zones llargues i exigents
El circuit del Mas d’en Bigas és una instal·lació que fa més de deu anys que disposa d’un espai permanent per a la pràctica del trial. Disposa d’una gran diversitat de zones i l’any passat es va ampliar i adequar amb cinc zones amb motiu dels Campionats del Món UCI. Com a novetat, per a la disputa de la prova de la Copa del Món UCI és que s'invertirà el sentit en que els riders afronten les zones a més d'afegir-hi alguns nous obstacles. 

  • Zona 1: Obstacles de pedra quadrats i aristats amb bona adherència sobre terreny irregular.
  • Zona 2: Elements de formigó combinats amb prims pals de fusta; la més exigent per les situacions d'equilibri.
  • Zona 3: Obstacles de pedra quadrats i aristats combinats amb travesses de fusta sobre terreny irregular. Superfícies de pas molt estretes amb condicions d'equilibri.
  • Zona 4: Elements de formigó amb salts molt llargs i superfícies de pas molt estretes.
  • Zona 5: Obstacles de pedra arrodonits tipus “boulders” amb poca adherència sobre terreny irregular amb altes i espectaculars pujades als obstacles. 

És un circuit físicament exigent i d’un elevat nivell tècnic que ha estat dissenyat per Dani Parramon, coordinador esportiu a la Unió Ciclista Internacional i responsable del Trialsport Club Esportiu Osona. Parramon explica que “com a denominador comú és l'espectacularitat de totes les zones, a més físicament són molt exigents per la seva longitud, sobretot la 1, la 3 i la 5 que són les que contenen més pendents i poden fer perdre segons, com ja va quedar palès als Campionats del Món UCI. La fase de quarts de final tindrà un nivell més assequible, ja que està oberta a riders joves que intenten fer-se un lloc, a les semifinals el nivell serà més exigent amb l’entrada dels top 10 del rànquing UCI al costat dels 15 millors dels quarts de final. A la final el nivell se sol incrementar més, amb els sis millors classificats. En aquestes proves sempre busquem un equilibri entre el vessant esportiu i l’espectacle”. 

Trialsport és una entitat que aquest any celebra el seu 25è aniversari consolidada com una de les escoles pioneres de trial al nostre país. Creada l’any 1997 a Calldetenes pels germans Dani i Blai Parramon, ofereix una oferta formativa especialitzada per a nens i nenes, ajudant a donar visibilitat a l’esport, a la qual se suma l’organització de competicions esportives. Actualment, té la seva seu a les mateixes instal·lacions del Mas d’en Bigas a Vic.


TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2022 Tots els drets reservats.