CA | ES

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona
Eloi Palau guanya el TICB

La plaça de les Cascades de Montjuïc va acollir aquest dissabte dia 29 de maig el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, una prova categoria UCI Hors Class.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Trial ha significat la represa de la competició internacional després de l'aturada de les competicions el 2020, un fet que es va veure reflectit en el cartell de participació. A la llista d'inscrits figuraven els campions del món 2019 de 26" i 20", Sergi Llongueras i Dominik Oswald respectivament. També el francès Vincent Hermance, tres vegades campió del món, Eloi PalauNicolas Valleé o el veterà i multiple campió del món Benito Ros.
La prova va constar d’una ronda classificatòria i d’una final, adoptant un format similar a proves de la Copa del Món on els sis millors classificats es guanyarien la plaça per disputar la final.

CLASSIFICATÒRIA
Un total de 30 riders van participar en la prova distribuïts en tres grups de 10. El francès Vincent Hermance va ser el dominador de la classificatòria amb una puntuació total de 540 dels possibles 600 punts. Eloi Palau amb 490 punts, es classificava en cinquena posició guanyant-se la plaça per disputar la final. Martí Riera que debutava en aquest tipus de proves es classificava en una meritòria divuitena posició amb 330 punts. 

FINALS
Durant la final masculina Palau, Alejandro Montalvo i Borja Conejos van mantenir un frec a frec fins la darrera zona. Palau va marcar el ritme de la prova des de bon inici liderant la classificació després de cada zona. Palau va aconseguir 60 punts en quatre de les cinc zones, però els 40 punts de la zona quatre donaven opcions a Alejandro Montalvo i a Borja Conejos d'aconseguir el lideratge. Aquesta pugna pel podi es va mantenir fins a la darrera zona on els tres riders van aconseguir el màxim de punts, quedant així empatats a 280 punts. Palau trencava el desempat gràcies al major nombre de 60 obtinguts, quatre pels tres de Montalvo i Conejos, donant així la victòria final a Palau. Malgrat l’empat entre Monlavlo i Conejos, aquest darrer quedava relegat en la tercera posició tenint en compte el resultat de la prova classificatòria.  

La prova de Barcelona era la tercera de la Copa Catalana. La primera va tenir lloc a Ripoll el 25 d’abril, la va seguir Torredembarra el 15 de maig. La propera i última competició de la Copa Catalana serà a Sant Antoni de Vilamajor el proper dia 6 de juny.


Eloi Palau

Podi Elit masculí

Martí Riera

Martí Riera
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2022 Tots els drets reservats.