CA | ES

Jocs Mundials de la Joventut

Jocs Mundials de la Joventut
Un or i dues plates pels alumnes de l'escola als Jocs Mundials de la Joventut

Aquest cap de setmana s’ha disputat una nova edició dels Jocs Mundials de la Joventut de Trial que han tingut lloc a la localitat italiana de Lazzate, a la regió de la Llombardia a 25 quilometres de Milà.

Els Jocs Mundials de la Joventut de Trial és l'esdeveniment internacional més important per a nens i nenes menors de 16 anys d'edat. Enguany hi han participat gairebé cent-noranta esportistes provinents de divuit països. L’esdeveniment inclou un total de sis categories, quatre de masculines: principiants (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys) i cadets (15 i 16 anys) i dues de femenines: nenes (9-11 anys) i les noies (12-15 anys); a més de la categoria d’equips nacionals.

En aquesta edició quatre esportistes de l’escola de trial han obtingut plaça per prendre-hi part. La seva participació no ha passat desapercebuda i s’ha saldat amb un total de tres medalles, una d’or i dues de plata. La primera medalla arribava amb la prova d’equips nacionals on la vigatana Alba Riera juntament amb els altres components de l’equip obtenien la medalla d’or per davant de la República Txeca i França. Durant la jornada del dissabte es van disputar les proves de les semifinals on tots les van superar sense dificultat amb l’excepció de la gurbetana Aina Riera que finalitzava en la setzena posició a la categoria de noies.

La de principiants va ser la primera final a disputar-se, Marc Juvanteny de Vilanova de Sau obtenia la segona posició després d’haver estat quart a semifinals. La vigatana Alba Riera disputava la final de nenes després d’haver-se imposat a les semifinals. Riera va dominar la prova des de l’inici, però quan semblava que tenia la medalla d’or a l’abast una error a la darrera zona la va relegar a la segona posició cedint el primer lloc a la txeca Denisa Pechackova.

La final d’alevins la va disputar Ton Rusiñol de Gurb. En la disputa de la final el gurbetà es va mantenir en la onzena posició obtinguda a semifinals malgrat patir una forta caiguda només de començar.

Aquests bones resultats se sumen a la bona trajectòria d’esportistes que han obtingut medalla en competicions internacionals.


Marc Juvanteny al podi- ©Patrizi

Aina Riera en acció - ©Lykke

Ton Rusiñol en acció - ©Lykke

Alba Riera amb Denisa i Alzbeta - ©UCI
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2020 Tots els drets reservats.