CA | ES

Jocs Mundials de la Joventut 2023 - Durana (ESP)

Jocs Mundials de la Joventut 2023 - Durana (ESP)
Alba Riera, Adrià del Rio i Aina Gonzalo participaran als JMJ 2023
  • Cinquena participació consecutiva per a la vigatana Alba Riera
  • Adrià del Rio repeteix participació i Aina Gonzalo debuta

Del 14 al 16 de juliol una nova edició dels Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI tindrà lloc a la localitat basca de Durana (Àlaba). 

Els Jocs Mundials de la Joventut de Trial és l'esdeveniment internacional més important per a joves de fins a 16 anys d'edat. Inclou un total de sis categories, quatre de masculines: principiants (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys) i cadets (15 i 16 anys) i dues de femenines: nenes (9-11 anys) i les noies (12-15 anys). 

Tres esportistes del Trialsport Club Esportiu Osona han obtingut plaça per a poder-hi participar, es tracta d'Alba Riera i Aina Gonzalo en categoria de noies (12-15 anys) i d'Adrià del Río en categoria infantils (13-14 anys).

Alba Riera serà la representant osonenca més experimentada. Amb un total de quatre participacions des del 2017 ha obtingut un tercer, un segon i dos primers. La vigatana és, a priori, la candidata en ocupar les places capdavanteres. Enguany Riera ha debutat a la categoria femenina absoluta on està demostrant un excel·lent estat de forma (Campiona de Catalunya, d’Espanya i líder de la Copa del Món). Per Riera aquesta serà la seva darrera participació als Jocs Mundials de a Joventut.

Adrià del Rio de Tona repeteixen participació, el seu debut fou l’any passat a Polònia obtenint una cinquena posició. Enguany hi debuta la tonenca Aina Gonzalo.

Més de cent setanta esportistes procedents de quinze països participaran a l’edició d’enguany. Els Jocs Mundials de la Joventut de Trial es desenvolupen en dues fases per a totes les categories, semi finals i finals. Les proves de semi finals tindran lloc durant la jornada del dissabte dia 15 i serà on els esportistes hauran d’intentar passar el tall per accedir a les proves finals dels diumenge dia 16. Abans però es portarà a terme la competició d’equips nacionals programada pel divendres tarda.

 


D'esquerra a dreta Alba Riera, Adrià del Rio i Aina Gonzalo