CA | ES

Eloi Palau disputarà els Campionat del Món de Trial 2022

Eloi Palau disputarà els Campionat del Món de Trial 2022
Eloi Palau disputarà els Campionat del Món de Trial 2022

Després d’un impecable esdeveniment a Vic l’any 2021, Abu Dhabi pren el relleu. 

  • Eloi Palau participarà per cinquena vegada en un mundial
  • Enguany serà l’únic representat osonenc

El viladrauenc Eloi Palau (Trialsport Club) ha estat convocat per la RFEC per prendre part en els propers Campionats del Món que es disputaran a Abu Dhabi (UAE) del 9 al 13 de novembre. Els bons resultats al llarg de la temporada han permès a Palau guanyar-se una plaça amb la selecció nacional.


Eloi Palau “som un grup
on tots tenim l’or a l’abast, qui no falli se l’emportarà”
Per Palau serà la seva cinquena participació en uns Campionats del Món. El seu debut fou a Andorra l’any 2015 on va obtenir la quarta posició en categoria junior. El 2016, com a segon any de junior, es penjava la medalla d’or a Val di Sole (Itàlia). El 2017 no va estar convocat. El 2018 s’estrenava a la categoria absoluta finalitzant en un espectacular quart lloc a Chengdu (Xina). El 2019, malgrat estar convocat, no va poder disputar-lo convalescent encara de l’accident als Alps italians.

Palau es vol treure el regust de boca de l’any passat on fins la darrera zona tenia el primer lloc gairebé assegurat. Un error de conducció el va relegar fins la tercera posició. L’objectiu de Palau per aquests mundials és anar a guanyar-lo, tal i com explica:

“El primer que cal fer es obtenir plaça per la final, on només hi accedeixen els sis millors resultats de la fase de semi-finals, un objectiu realista.

Durant l’any ens hem pogut mesurar en diferents proves nacionals i internacionals, i el nivell de tots és realment altíssim. Surto d’una lesió de genoll que ha demanat estar gairebé parat tot l’estiu. Durant aquests dos últims mesos els entrenaments s’han intensificat per poder assolir un nivell físic i tècnic superior. De cara a la setmana abans del mundial reduiré el volum i la intensitat dels entrenaments per poder arribar descansat. Que es disputin pel novembre ha jugat molt a favor meu!

La temperatura i la humitat del lloc poden ser claus, caldrà fer una bona hidratació. De fet serà com disputar una prova aquí en ple estiu!

Tots venim molt preparats i el nivell serà altíssim. Està clar que l’home a batre és Borja Conejos, està molt bé de forma però estic super motivat. Un cop a la final lluitaré pel mallot irisat.

L’any passat a Vic va ser una passada tenir tota la família, amics i la gent que t’envolta animant-me. Aquest any no hi podran sé tots però ser que m’estaran seguint i això em farà donar el màxim!”

Palau disputarà les semi-final el divendres dia 11 a les 11h* i la final està prevista pel dissabte dia 12 a les 17h30*

*hora local / UTC+4

Abu Dhabi pren el relleu a Vic
Vic va viure el 2021 uns impecables Campionats del Món de Trial UCI on el vigatà Martí Riera (Trialsport Club) es va penjar l’or a la categoria junior 20” i Eloi Palau (Trialsport Club) el bronze en categoria elit 20”.

La capital osonenca va viure un esdeveniment extraordinari després d’un any (2020) d’interrupció a causa de la pandèmia. El 2021 els Campionats del Món de Trial UCI es van disputar excepcionalment separats del programa Urban que engloba també de les disciplines de BMX freestyle i BMX flatland, una mesura de prevenció de la Unió Ciclista Internacional per garantir la seguretat dels esportistes.

El programa Urban (que inclou les tres disciplines ciclistes) ve disputant-se des de l’any 2017. Enguany la capital dels Emirats Àrabs Units pren el relleu a Vic en una competició que tornarà a reunir més de 300 atletes provinents de 30 països.


Eloi Palau durant els Campionats del Món a Vic - ©Leo Zhukov/UCI