CA | ES

Copa Osona Trial 2024

Copa Osona Trial 2024
La Copa Osona de Trial arriba a la 25a edició

Enguany serà una edició de celebració per l’efemèride i per la consolidació d’un certamen que ha vist créixer i evolucionar la disciplina.

El certamen osonenc organitzat per l’Escola Trialsport i per la Unió Ciclista Vic des de la seva primera edició forma part del calendari de proves esportives de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC). Enguany comptarà amb cinc proves que començaran el primer diumenge de de febrer a Taradell. El dia 25 de febrer tindrà lloc la prova d'Olost, que enguany s’incorpora al calendari. Pel dia 10 de març està prevista la prova a Sant Julià de Vilatorta i pel dia 24 del mateix mes tindrà lloc la prova de Folgueroles, la més antiga del certamen. La Copa Osona finalitzarà a Vic el dia 28 d’abril amb la disputa també del Gran Premi Ciutat de Vic, prova internacional que reunirà alguns dels millors riders masculins i femenins. 

La resposta creixent de l'afició confirmen que la direcció seguida al llarg d'aquests últims anys ha estat l'adequada. Pel seu caràcter formatiu la Copa Osona està adreçada a nens i nenes en edat escolar, però també a joves i adults. A més, la Copa Osona ha esdevingut al llarg d'aquest temps de trampolí per a molts esportistes per a fer el salt a les competicions nacionals i internacionals, convertint Osona i Catalunya com a referent en la pràctica d'aquest esport. Com a exemples més destacats tenim Eloi Palau (Campió del Món absolut 2022) o Martí i Alba Riera (Campió del Món junior 2021 i Bronze Campionat del Món absolut 2023 respectivament), els quals van donar els seus primers cops de pedal a la Copa Osona, i on encara ara si deixen veure com a part de la seva preparació.

Podeu ampliar aquí informació i saber com participar a la Copa Osona.