CA | ES

Conejos, Reichenbach i Carthy guanyen a Vic la primera prova de la Copa del Món de Trial UCI

Conejos, Reichenbach i Carthy guanyen a Vic la primera prova de la Copa del Món de Trial UCI
Conejos, Reichenbach i Carthy guanyen a Vic la primera prova de la Copa del Món de Trial UCI

El Trialsport repeteix amb èxit l’organització d’aquest esdeveniment esportiu amb més de 5.000 espectadors a les grades entre divendres i diumenge

Vic ha viscut un intens cap de setmana de trial a les instal·lacions esportives del Mas de Bigues, on els millors riders del món han competit en les categories masculines de 20" i 26" i en la categoria femenina. Les espectaculars finals amb les grades plenes han deixat finalment en el pedestal més alt del podi al madrileny Borja Conejos (20"), el britànic Jack Carthy (26") i l'alemanya Nina Reichenbach (20").

Tot plegat s'ha desenvolupat en mig d'un gran ambient esportiu i festiu, en el qual els aficionats locals del trial han pogut gaudir d'un espectacle impressionant d'equilibri, potència i tècnica. Durant els tres dies de competició d’aquesta primera prova de la Copa del Món prop de 5.000 persones s’han acostat a les instal·lacions del Trialsport per presenciar trial de primer nivell. No hi han faltat tampoc els familiars i amics dels riders, que han aprofitat per visitar la ciutat de Vic i gaudir d'un cap de setmana de cultura i esport en terres osonenques.

Un cop acabada la competició, els guanyadors han valorat la seva actuació. Reinchenbach ha dit “no he tingut molt bones sensacions sobre la bici, els trams han sigut molt durs i estava molt nerviosa i tremolosa, però al final he guanyat i estic bastant contenta”. També ha afirmat que “totes les seccions han sigut bastant dures”, però considera que aquesta “és una bona manera de què les dones pugin el nivell”.

En la categoria masculina, tots dos guanyadors han coincidit en remarcar la dificultat d’algunes de les seccions. Conejos ha assenyalat que “està tot molt igualat, he hagut de lluitar moltíssim a cada zona” i afegia que “és una passada com munten el circuit a Trialsport, supercontent i donar-los l’enhorabona”. Carthy, que ha guanyat amb un bon marge respecte els seus contrincants, assegura “he entrenat més dur que això a casa, així quan vinc aquí estic preparat per qualsevol cosa. Vull que es pensin que és impossible, arribar i fer-ho".

Per la seva banda, el director del Trialsport Club Esportiu Osona, Dani Parramon, ha valorat positivament l'esdeveniment i ha destacat que "hem tingut un bon inici de temporada de la Copa del Món a Vic i estem molt satisfets amb un nivell sensacional de riders". “Les zones han complert de nou les expectatives dels participants, amb zones desafiants com vam tenir l'any passat en el Mundial. Hem vist unes finals èpiques i esperem que la gent hagi acabat contenta de l'espectacle", ha afegit.

Parramon també ha aprofitat per agrair "la feina de tot l'equip de voluntaris i tota la gent que ens ha donat suport com els patrocinadors, l'equip tècnic, staff i els comissaris". "Esperem poder repetir com a seu l'any vinent", ha conclòs.

L’alcaldessa de l'Ajuntament de Vic, Anna Erra, ha confirmat les bones sensacions que han tingut des de la ciutat respecte a l’organització d’aquesta prova i la bona resposta que hi ha hagut tant per part de la UCI com de Trialsport. “Com a ciutat de Vic ens agrada que la ciutat surti en el mapa dels grans esdeveniments esportius i més amb un esport com el trial on sembla que podem ser referents”, ha destacat.

Per últim, el president de la RFEC i representant de la secció de trial de la UCI, José Luis López Cerrón, està encantat de “veure la gran recepció que hi ha a Vic i també de treballar amb el Trialsport perquè són uns enamorats del trial”. De cara a l’any vinent, a més, estan treballant per tenir quatre proves de la Copa del Món, perquè “amb dues se’ns ha quedat una mica petit aquest any”.

Resultats finals

Final masculina 20”

 1. Borja Conejos ESP
 2. Alejandro Montalvo ESP
 3. Eloi Palau ESP
 4. Dominik Oswald GER
 5. Charlie Rolls GBR
 6. Thomas Pechhacker AUT

Final femenina 20”

 1. Nina Reichenbach GER
 2. Vera Barón ESP
 3. Hilda Andersson SWE
 4. Laia Esquís ESP
 5. Nina Vabre FRA
 6. Mailys Jouy FRA

Final masculina 26”

 1. Jack Carthy GBR
 2. Daniel Barón ESP
 3. Marti Vayreda ESP
 4. Nicolas Vallée FRA
 5. Vincent Hermance FRA
 6. Tom Blaser SUI

Els tres primers líders de la Copa del Món 2022

Borja Conejos

Jack Carthy

Nina Reichenbach