CA | ES

Campionats del Món - Chengdu

Martí Aran obté l'or per equips i el bronze junior. Eloi Palau rasca el podi

L’actuació dels dos esportistes osonencs de la Unió Ciclista Vic no ha passat desapercebuda als Campionats del Món disputats del 7 al 10 de novembre a Chengdu (Xina).

La cita internacional començava amb la prova d’equips nacionals i on Martí Aran hi participava com a junior però en roda de 26” tal i com explica: “és una prova on hi participa un representat de cada categoria, al no haver-hi representat junior 26 em van escollir a mi. Era la primera vegada que agafava una bici de 26, jo estic habituat a la de 20, però l’adaptació va ser molt bona. Vaig sumar un total de 110 punts, no volia prendre cap risc, just agafar els punts necessaris per contribuir en el còmput total de punts que sumava la resta de l’equip”. L’equip espanyol format per Ion Areitio, Sergi Llongueras, Alejandro Montalvo, Irene Caminos i Martí Aran va sumar un total de 580 punts pels 560 d’Alemanya i pels 520 de França. D’aquesta manera Aran es penjava la primera medalla.

Les proves individuals de semi finals van tenir lloc el dijous i el divendres i tan Martí Aran com Eloi Palau van passar el tall. Aran es classificava en la tercera posició mentre que Palau ho feia en la cinquena.

Martí Aran afrontava la final amb el repte de no baixar de la tercera posició. En el transcurs de les cinc zones va obtenir un total de 180 punts que li permetien penjar-se la medalla de bronze. La segona posició l’ocupava l’anglès Charlie Rolls amb 190 punts i la primera l’espanyol Alejandro Montalvo amb 270. Amb aquesta segona medalla el de Borgonyà tancava una fantàstica actuació als Campionats del Món en un any on finalitza la seva etapa com a junior i on ha obtingut el bronze als Campionats d’Europa i d’Espanya i l’or en els  Campionats de Catalunya.

El viladrauenc Eloi Palau es mostrava més que satisfet amb l’objectiu culminat de finalitzar en el top sis de la classificació abans de la disputa de la final. La final masculina d’elit 20 va ser molt disputada ja que fins la darrera zona les opcions per penjar-se l’or van estar obertes. Palau va començar la final fantàsticament bé i fins la tercera zona encapçalava la classificació. Va ser a partir de la quarta zona on el seu bon ritme va afluixar i els demés es van créixer. Palau finalitzava amb una brillant actuació acumulant 190 punts, a només 10 del podi que tan a l’abast havia tingut i ocupat per l’alemany Dominik Oswald en la tercera posició, pel basc Ion Areitio en la segona posició amb 210 punts i per l’austríac Thomas Pecchacker que es penjava l’or amb 230 punts.