CA | ES

Campionats del Món 2021

Campionats del Món 2021
Campionats del Món // Eloi Palau ja és a les finals

ELS CAMPIONS DEL MÓN OSWALD I LLONGUERAS CAUEN A LES SEMIFINALS ELIT MASCULÍ

Borja Conejos, Eloi Palau i Alejandro Montalvo dominen la categoria 20’’
El britànic Jack Carthy s’imposa amb autoritat a 26’’

La jornada de semifinals de la categoria elit masculí no ha decepcionat i s’han viscut algunes sorpreses destacades, amb la qual cosa aquest diumenge es preveu un emocionant fi de festa als Campionats del Món de Trial UCI 2021 de Vic. Les grades del circuit Mas de Bigues han presentat un aspecte immillorable amb unes 1.500 persones que han passat per la instal·lació i han gaudit de les habilitats dels riders durant les dues semifinals masculines. 

A la classificatòria d’elit masculí 20’’ hi ha hagut un autèntic domini dels riders de la selecció espanyola, amb el madrileny Borja Conejos com a primer classificat, el rider local Eloi Palau -que ha brillat davant de la seva afició- com a segon i el també madrileny Alejandro Montalvo a la tercera plaça. Els tres han fet una actuació molt regular en el transcurs de les tres voltes i han acabat separats per només 40 punts, la qual cosa fa esperar una final d’allò més igualada.

La categoria -la més nombrosa dels campionats amb 32 participants- ha viscut la sorpresa de l’eliminació del Campió del Món en títol, l’alemany Dominik Oswald, que s’ha quedat a només 20 punts d’accedir a la màniga definitiva i s’ha hagut de conformar amb la novena posició final. També s’ha quedat a les portes de la final el rookie del 2019, el britànic Charlie Rolls, i el japonès Ryoga Tsuchiya, una de les atraccions de la jornada. Per contra, hi ha accedit amb la quarta posició l’austríac Thomas Pechhacker, que compta amb un títol mundial (2018) al seu palmarès, el també espanyol i experimentat Benito Ros (cinquè), que compta amb nou títols mundials i tornarà a disputar una final des de l’any 2017. Tancant el grup hi haurà el suís Lucien Leiser (sisè). 

La semifinal d’elit masculí 26’’ ha tingut un clar protagonista, el britànic Jack Carthy, que arribava a Vic amb l’objectiu de sumar el seu quart títol mundial, recuperant així el que se li va escapar l’any 2019, i es confirma com el gran favorit a la medalla d’or. Carthy ha fet un pas per les zones gairebé perfecte, especialment a la segona i tercera volta, i ha tancat la competició al lloc més alt de la classificació amb un coixí important de punts sobre els seus rivals. La segona posició ha sigut per al francès Nicolas Vallée, amb només 30 punts d’avantatge sobre el basc Julen Saenz de Ormijana, que confirma així el seu gran moment de forma.

S’ha enregistrat una lluita ferotge per les altres tres places que donaven accés a la final amb set riders implicats. Finalment, els classificats han estat l'alemany Oliver Widdmann, el francès Vincent Hermance (tres títols mundials en el seu palmarès) i el jove gironí Martí Vayreda, que s’ha col·lat entre els millors del món per la mínima diferència. N’han quedat fora noms il·lustres com els francesos Noah Cardona i Gilles Coustellier, el suís Tom Blaser, el belga Kenny Belaey o els espanyols Daniel Barón, Pol Tarrés i Sergi Llongueras, actual Campió del Món i que enguany no podrà lluitar per retenir el mallot irisat. Un total de 30 riders han participat en la semifinal.

Aquest diumenge se celebraran les finals dels Campionats del Món de Trial UCI 2021: júnior 26’’ (de 10h00 a 11h15), junior 20’’ (de 11h30 a 12h45), elit femení (13h00 a 14h15), elit masculí 26’’ (de 15h45 a 17h00 h) i elit masculí 20’’ (de 17h15 a 18h30).

Classificació de les semifinals elit masculí 20’’

1-Borja Conejos (ESP) 770 punts
2-Eloi Palau (ESP) 740 punts
3-Alejandro Montalvo (ESP) 730 punts
4-Thomas Pechhacker (AUT) 590 punts
5-Benito Ros (ESP) 580 punts
6-Lucien Leiser (SUI) 580 punts

Classificació de les semifinals elit masculí 26’’

1-Jack Carthy (GBR) 760 punts
2-Nicolas Vallee (FRA) 570 punts
3-Julen Saenz de Ormijana (ESP) 540 punts
4-Oliver Widdman (GER) 440 punts
5-Vincent Hermance (FRA) 440 punts
6-Martí Vayreda (ESP) 420 punts


Eloi Palau
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2022 Tots els drets reservats.