CA | ES

Campionats del Món 2021

Campionats del Món 2021
Campionats del Món // Martí Riera marca terreny

NINA REICHENBACH, MARTÍ RIERA I CHARLES CHIBAUDEL MARQUEN TERRENY

L’alemanya, l’espanyol i el francès han sigut els millors a les semifinals de les categories elit femení i junior

Ja es coneixen els noms dels riders que aquest diumenge participaran a les finals elit femenina i junior 20’’ i 26’’ dels Campionats del Món de Trial UCI 2021 que es disputen a Vic. Durant la jornada d’avui s’han celebrat al circuit del Mas de Bigues les semifinals de les corresponents categories, on els participants han hagut de fer tres voltes al circuit de cinc zones, acompanyats per unes condicions meteorològiques favorables i amb una bona assistència de públic.

L’actual Campiona del Món, l’alemanya Nina Reichenbach, ha marcat la pauta entre les fèmines situant-se com a líder des de l’inici i mantenint les distàncies sobre la segona classificada, l’espanyola Vera Barón. La jove rider ha apretat les dents a les dues últimes voltes però ja no ha pogut atrapar a Reichenbach. La tercera posició l’ha ocupat la francesa Manon Basseville, per davant de l’alemanya Larena Hees, l’espanyola Laia Esquís -que ha patit una forta caiguda a la segona volta- i la txeca Eliska Hribkova. La categoria ha comptat amb un total de 20 participants.

La semifinal de la categoria junior 20’’ ha tingut un nom propi, el del rider vigatà Martí Riera, que ha fet una actuació pràcticament impecable que li ha permès classificar-se en primer lloc amb un ampli avantatge sobre els seus rivals. Més ajustada ha estat la lluita per la resta de posicions, amb el suís Loris Gonzalez segon, l’italià Diego Crescenzi tercer i el finlandès Niilo Stenvall quart. Els espanyols Nil Benítez i Martí Yélamos han tancat el top sis en una llista de 23 participants.

A la classificatòria de junior 26’’ -on hi han pres part 10 riders- s’ha viscut un intens duel per la primera posició entre el francès Charles Chibaudel  i el txec Tomas Veprek, que han clavat la puntuació final i la parcial de les tres voltes; finalment, s’ha decantat a favor del primer d’ells per tenir un millor pas per sector. La tercera plaça ha estat per l’espanyol Daniel Cegarra, que ha fet una actuació de menys a més. Han completat les posicions que donen accés a la final l’eslovac Andrej Galovic, l’espanyol Diego Garrues i el txec Vojtech Kalas.

El programa d’aquest dissabte el formaran les semifinals elit masculí 26’’ (de 9h00 a 13h00) i les semifinals elit masculí 20’’ (de 13h30 a 17h30), que comptaran amb 31 i 34 participants inscrits, respectivament. Només els sis millors de cada classificatòria passaran a les finals de diumenge on es decidiran els riders que els propers mesos lluiran els preuats mallots irisats de la Unió Ciclista Internacional.


 Classificació de la semifinal elit femení

1-Nina Reichenbach (GER) 690 punts
2-Vera Barón (ESP) 650 punts
3-Manon Basseville (FRA)540 punts
4-Larena Hees (GER) 410 punts
5-Laia Esquís (ESP) 390 punts
6-Eliska Hribkova (CZE) 330 punts

Classificació de la semifinal junior 20’’

1-Martí Riera (ESP) 700 punts
2-Loris Gonzalez (SUI)590 punts
3-Diego Crescenzi (ITA) 560 punts
4-Niilo Stenvall (FIN) 540 punts
5-Nil Benítez (ESP) 540 punts
6-Martí Yélamos (ESP) 480 punts

Classificació de la semifinal junior 26’’

1-Charles Chibaudel (FRA) 440 punts
2-Tomas Veprek (CZE) 440 punts
3-Daniel Cegarra (ESP) 430 punts
4-Andrej Galovic (SVK) 330 punts
5-Diego Garrues (ESP)250 punts
6-Vojtech Kalas (CZE) 240 puntsMartí Riera
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2021 Tots els drets reservats.