CA | ES

Campionats del Món 2021

Campionats del Món 2021
Martí Riera Campió del Món amb l'equip nacional

ESPANYA REVALIDA EL CAMPIONAT DEL MÓN PER EQUIPS

La selecció amfitriona s’ha imposat per davant de França i Alemanya

La selecció espanyola s’ha adjudicat la competició per equips que aquesta tarda ha obert els Campionats del Món de Trial UCI 2021, que se celebren fins diumenge al circuit del Mas de Bigues de Vic. Un resultat que confirma l’hegemonia del combinat espanyol en una prova on s’ha proclamat campió més de vint vegades les últimes dècades, les tres últimes de forma consecutiva (2018, 2019 i 2021), ja que l’any passat no es va celebrar a causa de la pandèmia.

L’equip amfitrió, integrat pels riders Borja Conejos, Julen Saenz de Ormijana, Vera Barón, Martí Riera i Daniel Cegarra, ha fet una competició molt regular -amb 770 punts totals- i s’ha imposat amb claredat a les altres deu seleccions que han pres part en la competició. El rider de la categoria elit masculí 26’’ Julen Saenz de Ormijana ha liderat el combinat nacional, sumant un total de 200 punts. També han tingut una actuació destacada els juniors de l’equip, el local Martí Riera i Daniel Cegarra, que han acumulat 160 punts cadascun. La representant femenina n’ha sumat 130 mentre que el madrileny Borja Conejos, inscrit a la categoria elit masculí 20’’, ha registrat 120 punts després d’un zero a la última sector.

La formació espanyola s’ha imposat per davant de França, el seu gran rival en la competició mundialista per equips, que no ha pogut sumar més de 680 punts. L’esquadra gala l’han integrat els experimentats Nicolas Vallee i Louis Grillon, la fèmina Manon Basseville i els juniors Charles Chibaudel i Thomas Jeu. Un error d’aquest últim que li ha suposat la desqualifiació ha impedit als francesos lluitar pel triomf, però sí superar a Alemanya, que ha obtingut la tercera posició del podi. Els Campions del Món Nina Reichenbach i Dominik Oswald han liderat l’equip alemany  juntament amb Oliver Widmann i Jan Welte.

Els participants han hagut de fer una única passada a una zona amb obstacles de pedra sobre terreny irregular davant l’atenta mirada del públic que s’ha acostat a la ciutat catalana per seguir el millor trial del món. El programa d’aquest divendres el formaran les semifinals junior 26’’ (de 9h00 a 11h00), les semifinals junior 20’’ (de 11h30 a 14h00 h) i les semifinals Elit femení (de 15h00 a 17h00). Un total de 34 riders prendran part a la competició junior -23 a la categoria 20’’ i 11 a la de 26’’- mentre que a la categoria femenina hi haurà 22 participants.

Classificació dels Campionats del Món de Trial UCI 2021 per equips

1. Espanya 770 punts
2. França 680 punts
3. Alemanya 580 punts
4. Suècia 520 punts
5. Suïssa 430 punts


El campions Julen Saenz, Vera Barón, Martí Riera, Daniel Cegarra i Borja Conejos
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2022 Tots els drets reservats.