CA | ES

Campionats del Món 2021

Campionats del Món 2021
Eloi Palau i Martí Riera convocats per disputar els Campionats del Món 2021
  • Eloi Palau participarà per quarta vegada en un mundial
  • Martí Riera debuta en junior després de guanyar el Campionat d’Espanya
  • Després d’un any d’aturada la capital d’Osona acull la prova més important de l’any
Els esportistes osonencs Eloi Palau (Viladrau) i Martí Riera (Vic) han estat convocats per la RFEC per participar als Campionats del Món de Trial que es disputaran de l’1 al 5 de setembre a Vic. Els dos esportistes de Trialsport/UCVic han obtingut plaça amb l’equip nacional després d’haver obtingut el subcampionat d’Espanya absolut per part de Palau i el campionat d’Espanya junior per part de Riera.

Eloi Palau “tots venim molt preparats i el nivell serà altíssim”
Pel viladrauenc Eloi Palau serà la seva quarta participació en uns Campionats del Món. El seu debut fou a Andorra l’any 2015 on va obtenir la quarta posició en categoria junior. El 2016, segon any de junior, es penjava la medalla d’or a Val di Sole (Itàlia). El 2017 no va estar convocat. El 2018 s’estrenava a la categoria absoluta finalitzant en un espectacular quart lloc. El 2019, malgrat estar convocat, no va poder disputar-lo convalescent encara de l’accident de finals d’agost de 2019.
 
L’objectiu de Palau per aquests mundials és anar a guanyar-lo, tal i com explica: “el primer que haig de fer es centrar-me en obtenir el top sis en semi-finals, un objectiu realista. Malgrat no haver pogut disputat cap Copa del Món des del 2019, ens hem pogut mesurar a les diferents proves internacionals i les sensacions són molt bones. Durant aquests dos últims mesos els entrenaments han set molt intensos per poder assolir un nivell físic i tècnic superior, i de cara a la setmana abans del mundial el volum i la intensitat dels entrenaments es reduirà per poder arribar descansats. El que si està clar es que tots venim molt preparats i el nivell serà altíssim. Després de gairebé un any i mig sense enfrontaments la motivació està pels núvols. Un cop a la final es lluitarà per guanyar”. Palau disputarà les semi-finals el dissabte dia 4 a les 13h30 i la final està prevista pel diumenge dia 5 a les 17h15.

Per Palau participar a casa significa una motivació extra: "el fet de córrer a casa sempre et dona una motivació extra. Saps que tindràs el recolzament de la família, dels amics i de la gent que t’envolta i les ganes de voler donar el màxim de tu augmenta. A part d’això, les zones i l’organització estaran molt bé i tinc moltes ganes de que arribi el dia de poder competir i demostrar el que sé fer".

Martí Riera “que sigui a la meva ciutat és increïble”
Per Martí Riera serà el seu debut en uns Campionats del Món, i ho fa en un any on s’ha penjat la medalla d’or als Campionats d’Espanya junior. Pel vigatà aquest serà el seu darrer any a la categoria junior i l’objectiu és clar tal i com explica: “aquest és el meu darrer any com a junior i l’objectiu és anar a per totes. Des del Campionat d’Espanya m’he centrat en preparar aquesta prova per estar al capdamunt del podi, portem des de principis de temporada planificant-la, m’he preparat molt per no deixar escapar la oportunitat. Evidentment el primer pas es passar el tall de semi-finals i obtenir posició per disputar la final, a partir d’aquí anar per la medalla”. La prova de semi-final per Riera serà el divendres dia 3 a les 11h30 i la final està prevista pel diumenge dia 5 a les 11h30. Riera també disputarà la prova d’equips nacionals prevista pel dijous dia 2 a les 17h00.

Per Riera el fet de córrer a casa és una dobla motivació “sempre he somiat en poder participar en un mundial i que a més sigui a la meva ciutat és increïble. Després de la incertesa de principis d’any al conèixer que es feia aquí no m’ho podia creure, estic molt motivat i amb ganes que arribi el dia”.

Vic, decidirà els Campions del Món 2021
Han estat tres anys consecutius (2017, 2018 i 2019) disputant-se a Chengdu (Xina) dins el programa Urban de la Unió Ciclista Internacional que inclou les disciplines del Trial, el BMX freestyle i el BMX flatland. L’edició del 2020 va quedar cancel·lada a causa de la pandèmia. Aquest 2021, encara amb evidents seqüeles de la pandèmia, la Unió Ciclista Internacional ha optat de manera excepcional i per garantir la seguretat dels esportistes organitzar de forma separada les disciplines. Mentre que les disciplines del BMX es van disputar a Montpellier (França) a principis de juny, pel Trial es va optar per la candidatura catalana de Vic la qual compta amb una important aposta per part l’Ajuntament de Vic, el Trialsport Club Esportiu Osona, la Federació Catalana de Ciclisme i la Federació Espanyola de Ciclisme.

La darrera vegada que Catalunya va acollir uns Campionats del Món de Trial va ser l’any 1989 a Avià (Bergadà). A nivell nacional Sierra Nevada (Granada) acollia l’any 2000 els Campionats del Món de Trial conjuntament amb els de Mountain Bike.

Els Campionats del Món de Trial decidiran els campions d’un total de sis categories: elit femení, elit masculí 20”, elit masculí 26”, junior 20” i junior 26”. També es disputarà el títol pel millor equip nacional.


Eloi Palau i Martí Riera durant la presentació dels Campionats del Món
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2022 Tots els drets reservats.