CA | ES

Campionats d'Europa

Campionats d'Europa
Eloi Palau i Martí Aran disputen els Campionats d'Europa

Els dos esportistes osonencs han estat convocats per l’equip nacional per participar als Campionats d’Europa que aquest cap de setmana es disputen a la localitat Suïssa de Moudon. Tant Eloi Palau (U.C. Vic) com Martí Aran (U.C. Vic) s’han guanyat la plaça després dels bons resultats obtinguts a la Copa Espanya i en els Campionats d’Espanya.

El viladrauenc Palau disputarà la prova a la categoria d’elit 20”, una categoria on el contingent nacional té moltes opcions de medalla. L’objectiu principal de Palau és classificar-se per la final, una final on només hi accedeixen sis esportistes després d’haver passat el tall de la classificatòria. Un cop a la final l’objectiu serà lluitar pel podi tal i com explica Palau: “enguany a la categoria masculina de 20 el nivell està altíssim, no hi ha un grup de quatre o cinc esportistes clars que puguin assegurar estar a la final, som un grup de quinze amb opcions d’estar a la final, i només hi ha lloc per sis. Per tant caldrà afinar molt durant la classificatòria i no cometre cap errada impossible de recuperar que et deixi fora. Si passem el tall i som a la final lluitarem per obtenir medalla.”
L’any 2016 Palau ja va obtenir el títol europeu, però en aquella ocasió va ser a la categoria junior de 20”.

L’altre osonenc que disputarà els europeus és Martí Aran. El de Borgonyà debuta en una competició continental i ho farà a la categoria junior 20”. Per Aran haver estat convocat significa una gran oportunitat com ell mateix explica: “aquest any és el meu darrer any de junior i m’he preparat molt per guanyar-me la plaça, ja vaig obtenir un bon resultat als Campionats d’Espanya i ara toca fer-ho a l’Europeu tot i que no serà fàcil però em veig amb opcions d’estar a la final. Com diu l’Eloi es tracta de no cometre cap errada durant la classificatòria, ja que si les zones no són excessivament complicades llavors és molt difícil de recuperar.”

El divendres dia 20 durant el matí està prevista la fase classificatòria pels junior, mentre que la tarda està reservada pels elit. Si tot va com ha d’anar Aran podrà disputar la final junior programada per dissabte dia 21 migdia. Si Palau accedeix a la final, aquesta està programada per la tarda de dissabte.


Eloi Palau

Martí Aran
TRIALSPORTinfo@trialsport.es
© 2020 Tots els drets reservats.