CA | ES

Campionat del Món

Campionat del Món
Set catalans disputaran el mundial de Trial la propera setmana a Val di Sole (Itàlia)
El proper diumenge marxaran cap a Verona (Itàlia) els catalans que prendran part en els Campionats del Món de Trial que començaran el dimarts dia 17 i finalitzaran el divendres dia 20 juny. L'expedició catalana està formada per un total de set esportistes, quatre integrants a la selecció espanyola i tres esportistes del CTER (Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès).

Les fases classificatòries pels júniors i élites tan de 20 com de 26 tindran lloc de dimarts a dijous. Només els vuit primers classificats de les respectives categories accediran a les finals de dijous tarda i divendres tarda. La prova femenina serà dijous a prova única.

L'esportista més destacat és Dani Comas. Comas es centrarà aquest any només en la categoria d’élite 26 i aspira a enfundar-se de nou el mallot de campió del món, com ho va fer l'any 2004 al mundial de Les Gets (França). Els rivals més propers i que poden fer-li ombra a el de Gavà són els francesos Vincent Hermance, actual Campió del Món, els germans Gilles Coustellier, actual Campió d'Europa, i Giacomo Coustellier i el belga Kenny Belaey, líder de la Copa del Món.

Les germanes Mireia i Gemma Abant defensaran la plata i el bronze, en categoria femenina absoluta, obtingudes l'any passat a Fort William (Escòcia). La rival més directa és la Suïssa múltiplecampiona del món Karin Moor i la francesa Julie Pesenti.

Els júniors Andreu Miró (Júnior 26) i Gerard Aguilar (Júnior 20), esperen treure’s l’espina de l’any passat de Fort William, on tots dos es varen quedar en la respectiva novena posició, una per sota de classificar-se per la final.

Per la seva banda tan Rafel Tibau (Júnior 26) com Joan Figueras (Júnior 20) debuten en la prova internacional i les seves aspiracions són les d’entrar entre els 10 primers del rànking.


Dani Comas (Gavà), Élite 26
Andreu Miró (Mataró), Júnior 26
Rafel Tibau (Caldes de Montbui), Júnior 26
Joan Figueras (Barcelona), Júnior 20
Gerard Aguilar (L'Esquirol), Júnior 20
Mireia Abant (Sabadell), Fèmina
Gemma Abant (Sabadell), Fèmina